Stevensweert toont veerkracht na verloren derby

Stevensweert heeft zich herpakt na de verloren derbywedstrijd tegen Walburgia (3-0) vorige week. Met het eind van de competitie in zicht en de spanning in de top van de competitie is het niet mogelijk om nog een misstap te laten plaatsvinden. Deze week stonden 2 wedstrijden op het programma. Donderdagavond stond de verplaatste uitwedstrijd tegen HBC’09 4 op het programma.
Onder een ondergaande zon werd een zakelijk 0-4 overwinning binnengehaald.

Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen Roosteren 3 op het programma. In de uitwedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen (2-12). Reden om in de opstelling, al dan niet gedwongen, op een aantal plaatsen te schuiven. Robin in de spits, Sean naar de achterhoede, Nand naar het middenveld. De verwachting was dat dit geen probleem was tegen deze tegenstander. De wedstrijd begon en de eerste minuten gebeurde er niet veel spannends. Beide elftallen leken in verhouding aan elkaar gewaagd te zijn maar echte doelpogingen kwamen er niet.
Stevensweert kwam beter in de wedstrijd en kreeg steeds meer grip op de tegenstander. Kansen werden gecreëerd maar het ontbrak aan finesse om het af te maken. Uiteindelijk slaagde gelegenheidspits Robin erin om de score te openen na een individuele actie.
De ban leek gebroken, het geloof in een goede afloop bij Roosteren leek verkeken. Niet veel later slaagde ook Raf erin om het net weer te doen bollen. Nog voor rust werd de score wederom uitbereid door een doelpunt van Nand. Ruststand 3-0.

In de rust kregen enkele spelers die last hadden van (lichte) pijntjes gewisseld. Nieuwe potentiële leden werden ingevlogen om te proeven aan het seniorenvoetbal in Stevensweert.
De wedstrijd was nog geen 10 minuten bezig of Robin had zijn 2de doelpunt van de wedstrijd al in het net liggen. Dit leverde hem geen publiekswissel op, want die was er niet meer 😉.
Stevensweert werd gemoedzuchtig en werd slordig aan de bal. Dit zorgde ervoor dat Roosteren weer enigszins in de wedstrijd kon komen. Net zoals in de uitwedstrijd wist Roosteren, vraag niet hoe, het net te vinden. 4-1.
De rug rechten en door. Die taak hoef je Nand niet te geven want luttele minuten later had Nand ook zijn 2de van de wedstrijd erin liggen. Raf prikte daarna ook nog zijn doelpuntje mee.
Tussenstand, een ruime 6-1 voorsprong zou je zeggen. Niets is echter zo onvoorspelbaar als de 6de klasse onderafdeling. Dankzij de slordigheden en gemakzucht van Stevensweert wist Roosteren in de laatste 15 minuten nog 2 maal het net te vinden. Einduitslag: 6-3.

Zoals de voorzitter zei: “Drie punten zijn binnengesleept, ook minder fraaie wedstrijden moeten gewonnen worden”.

Aanstaande zondag moet er letterlijk uit een ander vaatje getapt worden. Dan staat de wedstrijd tegen SVC2000 6 op het programma. De huidige nummer 2 tegen de nummer 5 van de competitie.
De aftrap is om 12:30 uur op sportpark de Wijher te Roermond