Stevensweert scoort erop los

Op de 3de april stond de eerste ontmoeting met VV Roosteren 3 op het programma. Een stugge tegenstander leert het verleden ons. Deze wedstrijden gingen alle kanten op, van een 0-3 voorsprong naar een 3-4 eindstand. In Roosteren is alles mogelijk.

Onder het genot van een (frisse) voorjaarszon begon de wedstrijd om klokslag 11:00 uur op sportpark den Heilige Kamp te Roosteren. Stevensweert begon sterk aan de wedstrijd en kwam dan ook snel op voorsprong. Er werden mooie combinaties gemaakt gecombineerd met ook minder mooie combinaties. Het ontbrak meestal in de eindpassing waarbij de aanvallen stranden in de voeten van de tegenstander. Dat weerhield ons er echter niet van om de score te verdubbelen. Wat heet, voor rust werd het net inmiddels al ruim 5 keer gevonden zonder dat Stevensweert echt in de problemen was gekomen. Als ik me goed herinner, heeft Roosteren in de eerste helft zelfs maar 2 corners gehad en daarmee was Roosteren ook het gevaarlijkste voor het Stevensweerter doel.
Met een goed gevoel zocht men dan ook de kleedkamer op. De onderlinge sfeer was opperbest.

De tweede helft toonde hetzelfde beeld. Stevensweert aan de bal, Roosteren probeerde uit te verdedigen. Uit mooie aanvallen werd de score ruim verdubbeld. De ene nog mooier dan de ander waardoor het beschrijven van de doelpunten dan ook haast onmogelijk is.
Smetje op de wedstrijd waren de 2 tegendoelpunten die ontstonden door slecht verdedigen en teveel pushen naar voren waardoor ruimtes ontstonden in de achterhoede.
Na 90 minuten op de klok stond het uiteindelijk 2-12 in het voordeel van de paars-witte.

Door de ruime score en diversiteit aan doelpuntenmakers blijft het ongekend spannend in de topscoorderslijst 2021/2022.

GespeeldDoelpunten
Raf Lambers1118
Sean Cuypers1011
Jan Klinkers128
Harrie Klinkers98
Nand Mueters113

Door de winst op Roosteren en het verlies van Walburgia tegen EVV stijgt Stevensweert op basis van doelsaldo naar de 3de plaats in de competitie. Aanstaande zondag zal het niet zo gemakkelijk gaan. Dan komt de huidige nummer 4 (Slekker Boys 3) op bezoek in Stevensweert. In de uitwedstrijd werd met ruime cijfers verloren (5-1). Alle support is dan ook van harte welkom om mee te blijven doen in de titelstrijd.