Stevensweert houdt EVV in bedwang en speelt gelijk

Na een succesvolle overwinning op SC Susteren stond vandaag de altijd lastige en stugge ploeg EVV 4 op het programma. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen trok Stevensweert na 90 minuten aan het langste eind en liep na een 2-3 overwinning tevreden het veld af.
EVV dat het doel kampioenschap voor ogen heeft, had iets goed te maken tegen de nummer 5 van de competitie. Zeker gezien de top van de competitie zo verdomd dicht bij elkaar zit waarbij elk punt benodigd zal zijn.

Om half 11 werd afgetrapt onder het toeziend oog van een handje vol toeschouwers. Beide ploegen gingen op zoek naar de openingstreffer. Het was vanaf de zijkant een vermakelijke wedstrijd om te zien (van wat ik me heb laten vertellen). Goed spel en uitgespeelde kansen waren er over en weer. Maar beide ploegen hielden lang stand. Een corner van EVV was echter voldoende om de score te openen. Op het laatste moment werd de bal nog aangeraakt waardoor Stevensweert kansloos was om de bal weg te werken. 0-1. Verdiende voorsprong of niet, Stevensweert bleef doordrukken op zoek naar dat ene moment om toe te slaan. Dit moment werd in ieder geval voor rust niet meer gevonden waardoor met een 0-1 achterstand richting de kleedkamers werden opgezocht.

De opdracht was duidelijk van Harold. Blijven zoeken naar dat ene moment om toe te slaan. De koffie van de toegestroomde toeschouwers was nog niet afgekoeld of de gelijkmaker lag al in het net. Van een meter 17 wast Nand het net te doen bollen, 1-1. Beide ploegen bleven de aanval zoeken waardoor het een zeer aantrekkelijke pot voetbal was, zo op de zondagmorgen. Stevensweert kwam beter in de wedstrijd en bleef het doelgebied van EVV opzoeken. Dit leidde echter tot slechts enkele kansjes. En zoals de voetbalwet luidt, als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander. Deze wet kwam helaas uit en EVV kwam dankzij een snelle omschakeling weer op voorsprong. Verdediging als keeper werden afgetroefd en dus stond het 1-2.
Stevensweert geloofde er nog steeds in en bleef op zoek naar die aansluitingstreffer. Uit de scrimmage zag de scheids een overtreding in het doelgebied van EVV op een speler van Stevensweert. De scheids beoordeelde deze overtreding met een penalty. Ik moet toegeven, van een afstand laat ik mij er niet op vastpinnen of het terecht was. Feit is dat Stevensweert een penalty kreeg welke door Dion G. werd opgeëist. Beheerst werd de 2-2 op het scorebord gezet.

Beide elftallen wilde die 3 punten o zo graag hebben waardoor in de slotminuten alles op alles werd gezet om de volle buit mee te nemen. Zover kwam het echter niet en bleef de stand steken op een verdienstelijk 2-2 gelijkspel. Gezien het spelbeeld misschien voor beide elftallen wel de beste uitslag.

Volgende week een nieuwe kans op de 3-punten. Dan gaan we op bezoek bij de huidige nummer 10 van de competitie.
Zondag 3 april 2022, Roosteren 3 – Stevensweert 1. Aftrap 11:00 uur te Sportpark De Heilige Kamp te Roosteren.