Stevensweert snakt naar overwinning en vind deze in Susteren 1-7

Na twee pijnlijke nederlagen (Slekker boys uit 5-1, Veritas 4 uit 7-3) hadden de mannen van Harold iets recht te zetten. Er zou gewonnen moeten worden om aansluiting te houden met de top van de competitie. Het team was eindelijk weer op oorlogssterkte en vol goede moed werd om 09:00 uur de reis naar Susteren ingezet.
Om 10:00 uur begon de wedstrijd onder een fris voorjaarsbriesje op het kunstgras van Susteren, niet voor iedereen favoriet. Stevensweert begon afwachtend aan de wedstrijd en liet Susteren het spel maken. Dit leidde tot enkele kansen voor Susteren in de beginfase van de wedstrijd maar het ontbrak aan souplesse en een goede sta-in-de-weg Sjoerd. Het bleef dus spannend en was het voor beide elftallen zoeken naar de openingstreffer.
Het was Jan die op aangeven van Harrie de 0-1 op het scorebord liet verschijnen. Susteren bleef echter zoeken naar de aanvoerder, die onder begeleiding speelde van ondergetekende, werd veelvuldig gezocht maar kon alleen het spel niet maken. Na enkele kansen was het toch weer Stevensweert die aan het langste eind trok, Raf mocht de 0-2 op het scorebord zetten door voorbereidend werk van wederom Harrie. Het spel werd hervat en enkele minuten later probeerde Jan het van afstand nog eens en zag zijn schot in tegen het net verschijnen. 0-3 in het  voordeel voor Stevensweert. Dit was dan ook de ruststand.

In de 2de helft volgde het zelfde spelbeeld. Stevensweert was de beter spelende ploeg en Susteren begon zich stilaan te ergeren aan hun eigen spel. Dat kwam het spel niet ten goede en overtreding na overtreding werd gezien voor de tot dan goed fluitende scheids. Het werd een wedstrijd welke heen en weer ging. Stevensweert bleef zoeken naar de counter en deze werd ook meervoudig gevonden. Uit deze spelsituaties wisten Sean en Harrie (resp. de 0-4 en 0-5) de score uitbreiden naar een royale 0-5 voorsprong.
Waar gehoopt was op een clean sheet, moest Sjoerd zich toch een keer de bal achter zich uit het net vissen. 1-5. De wedstrijd was wel gespeeld maar toch bleef Stevensweert doorgaan op zoek naar meer. Raf greep zijn kans om, in het oog van zijn vriendin, een solo in te zetten en maakte daarmee zijn 2de van de wedstrijd.
Als dat nog niet voldoende was, was het Sean die de eindscore op het scorebord wist te plaatsen met een schitterende corner die zonder tussenkomst van iemand in de verre hoek tegen het netje belande.
Eindstand: 1-7

Volgende week een nieuwe thuiswedstrijd. Tegenstander is dan het altijd lastige EVV 4. Aftrap is om 10:30 uur. Iedereen is uiteraard weer van harte welkom.