VOORLOPIG LAATSTE WEDSTRIJD LOOPT AF MET GEBOGEN KOPPIES

Op deze ‘doordeweekse zondag’ moesten de heren van Stevensweert vroeg uit de veren om hun weg te vinden naar het complex van Sportclub Susteren 6. Om 09:00 vertrok de stoet vanuit sportcomplex de werken richting Susteren. Avonturiers kozen voor het doorkruisen van Roosteren, sommige kozen voor de zekerheid van de snelweg maar uiteindelijk wist eenieder het complex te bereiken. De weelde van afgelopen weken liep iets terug aangezien een aantal spelers zich niet geheel fit voelde en ervoor kozen om een week over te slaan. Geert had het alarm al op wintertijd staan en kwam niet meteen opdagen, hij zou later aansluiten.

Na het omkleden volgde een serieuze warming-up op het kunstgras van Susteren. Meteen waren geluiden te horen dat men niet gewend was om op kunstgras te spelen en het eerste excuus was geboren. Harold onthulde de startopstelling die de jonge garde van Sportclub Susteren 6 moesten gaan aanpakken. Aan de arme scheids de taak om deze topwedstrijd in goede banen te gaan leiden. Het balletje begon te rollen en het werd al snel duidelijk dat Stevensweert moeite had met het snelle spel dat mede door het kunstgras op de plastic mat gelegd kon worden. Het duurde even maar Stevensweert wist zich te herpakken en voerde de tactiek van Harold goed uit. Er werd iets meer ingezakt dan normaal om vervolgens de bal lang te kunnen spelen op ‘Rocket Raf’ of ‘Turbo Tim’. Het doel was een van deze heren één op één vrij te spelen en vervolgens af te werken op goal. Het duurde niet lang of Raf brak door over de as van het veld, de bekende oogkleppen gingen op en Raf draafde door tot aan de goal van de tegenstander en schoot de bal blind op doel. Voor de verandering was het meteen raak! 0-1! De tactiek van meesterbrein Harold leek te werken en het vertrouwen groeide meteen. Het was echter niet veel later dat een geraffineerde aanval leidde tot een prachtige voorzet van de kant van Susteren. De linksbuiten (Joep) dook op achter Joep en kopte de bal tegendraads in, zwak moment van de verdediging en de stand was gelijk: 1-1. Niks aan de hand riep Nand veelvuldig, vlak nadat hij iedereen vakkundig had medegedeeld waar het wel niet aan lag. Nand wordt vanaf nu ‘Mr. 180’ genoemd gezien zijn vermogen om verbaal 180 graden te draaien binnen een tijdsbestek van slechts luttele seconden. Susteren begon beter en beter te combineren en een aantal goede voetballers maakte perfect gebruik van het kunstgras om een enorm strak tempo te hanteren. De linkerflank van Stevensweert had moeite met het inschatten van ballen en zorgde af en toe voor benauwde momenten. Desalniettemin kwam Stevensweert een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Susteren. Na een aantal schoten werd het rommelig in de 16 van Susteren en Cirque du Tim besloot om het nogmaals te proberen, via de keeper ging de bal in het doel, en dat had Tim precies zo bedoeld. 1-2! Susteren begon na deze wake up call beter en beter te combineren en vooral de aanvoerder had een groot aandeel in het verdelen van het spel. Combinaties voor de goal van Sjoerd waren het gevolg en de bal werd het doel in getikt vlak voor rust: 2-2. Daan kreeg na deze gelijkmaker dé kans op een doelpunt nadat hij vrij voor de goal kwam, hij stuitte echter op de keeper en daarom bleef het 2-2.

Rust volgde en Joep W. was inmiddels het veld in gekomen, Sean was geblesseerd achtergebleven. (dit was de 3e Joep op het veld). Geert was inmiddels ook gearriveerd maar moest eerst nog warmdraaien. Kyle came also in the field and Harold told him ‘Come on hé Kyle’.

Het beeld van de tweede helft was in het voordeel van Susteren, de heren combineerden erop los en zorgde meer en meer voor dreiging aan het doel van Stevensweert. Ze hadden intussen ook in de smiezen dat Raf de snelle troef was en anticipeerde op dit gegeven door hem beter in de gaten te houden. De angel van de lange bal was hierdoor uit de aanval, sterk staaltje analyse. Susteren drong meer en meer aan en Stevensweert had steeds meer moeite met het bedwingen van de tegenstander. Joep N kwam intussen weer in het veld mét de vierde Joep van de middag, deze kwam van Susterse zeide. Wat er vervolgens gebeuren dames en heren, kan uw stoutste dromen niet overtreffen. Ik snij als redacteur speciaal een nieuwe alinea aan voor gebeurtenissen als deze.

Wat er gebeurde tijdens deze zondag was abnormaal. Terwijl Susteren bleef aandringen brak een moment aan waar eenieder lang op gewacht heeft. Het was voor de medespelers alsof de tijd stil bleef staan en vanuit het niets daalden zonnestralen uit een bewolkte hemel neer op Bart, het was alsof alles in één moment samenkwam en een aantal spelers zakten spontaan op hun knieën en begonnen te geloven in meer tussen hemel en aarde. Het moment had het meeste weg van een uitgesteld hoogtepunt dat zich op een manier had opgebouwd dat het almaar beter móest worden. De rolde richting de fluwelen rechtervoet van Bart en ik meen mij te herinneren dat hij nog snel zijn schoen uittrok om de bal met zoveel mogelijk gevoel te raken. Bart raakte de bal perfect met zijn buitenkant en de golvende beweging van de aangespannen kuitspier vertaalde zich in een effect dat zelfs de bal niet kende. Met een koor op de achtergrond draaide de bal richting het doel en de keeper was al lang en breed vetrokken want dit was een mijlpaal. De bal belandde in het doel! 3-2! 3-2! 3-2…… U leest het goed, 3-2 voor Susteren, het hoogtepunt van Bart was helaas in eigen doel beland en Susteren had zijn (overigens verdiende) voorsprong te pakken.

De laatste minuten kenmerkte zich door het proberen aan te dringen van Stevensweert maar helaas tevergeefs, Susteren wist wat hen te doen stond en hield de 3-2 stand vast. De scheids floot voor het laatste fluitsignaal en helaas werden er geen punten meegenomen uit Susteren.

Man of the Match: Joep, dan hebben we deze keer 4 vliegen in één klap te pakken.

Zoals het er nu uitziet zal er voorlopig niet gevoetbald worden op amateurniveau, wij als semi-professionals zijn hierdoor nét genoodzaakt om de competitie tot nader order te staken. Wij hopen dat we zo snel mogelijk weer aan de gang mogen zodat eenieder weer kan genieten van het frivole en vrije spel van de jongens. Frank de Boer wilde komen kijken naar echt goed voetbal maar zal dat nu uit moeten stellen, wij hoeven Babel trouwens ook niet Frank! Harold is veel strenger als het op selectiebeleid aankomt en selecteert puur op kwaliteit. Mooiweervoetballers zijn bij ons dan ook niet te vinden.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot snel!