KWALITEIT ÉN KWANTITEIT AANWEZIG BIJ AFTRAP NIEUWE SEIZOEN

Welkom terug beste lezers bij de verslagen van RKVV Stevensweert. Het 35+ team speelde vrijdag reeds hun eerste wedstrijd en afgelopen zondag was het eindelijk zover. Het vlaggenschip van RKVV Stevensweert mocht uit haar winterslaap komen. Voordat het zover was werden nieuwe teamfoto’s gemaakt met het zoals een Duitse autofabrikant ooit beschreef ‘Funkelnagelneue’ wedstrijdtricot. Meerde historische facetten zijn terug te vinden in dit nieuwe shirt en de nieuwe sponsoren zijn prominent afgebeeld, een ware eer om te dragen als voetballer. Bedankt Aod Kloaster – Oud Klooster, Van der Leeuw advocatuur, Morpak Industrial packaging, Vleeshouwers Financieel Adviesbureau en Sauren Kraanbediening voor het mogelijk maken van dit prachtige tenue. Harold Seegers ook bedankt voor de witte shirts!

In de prachtige nazomer die dit jaar kent waren het maar liefst 20 spelers die zich meldden bij Harold en allen waren ze gebrand om de concurrentiestrijd aan te gaan. De weelde van dit aantal spelers is werkelijk ongekend en als club wordt een dergelijke opkomst dan ook gekoesterd. Met de eerste wedstrijd van het seizoen stond er meteen een gemeentelijke derby op het programma. De heren van MBC ’13 3 moesten hun weg zien te vinden naar sportpark de Werken.

De eerlijkheid gebied te vermelden dat mede door het onvoorstelbaar aantal doorgevoerde wissels het overzicht van de opstelling niet is blijven hangen. De wissels zullen daardoor niet allemaal in dit verslag vermeld worden waarvoor excuses. Indien iemand zich gepasseerd voelt in het verslag gelieve contact op te nemen met het secretariaat, die doen er vervolgens niks mee.

Vol goede moed sprak Harold zijn mannen toe over de start van het nieuwe seizoen en vervolgens kregen de 11 basisspelers te horen dat zei het spits mochten afbijten. De conditie van Sjoerd was nog twijfelachtig aangezien deze in het weekend met enige souplesse tegen een lantaarnpaal aan was gefietst en met zowel zijn hoofd als zijn schouder het harde metaal geraakt had. Gelukkig kon hij gewoon starten. Frans Laumen floot voor de start van de wedstrijd en het balletje werd aan het rollen gebracht. De eerste minuten verliepen van beide kanten rustig en beide kanten moesten duidelijk nog in hun spel komen. MBC slaagde er vervolgens steeds meer in om vroeg druk op de tegenstander te zetten en met het inschuiven van verdedigers kwam er op het middenveld continu een man vrij. Stevensweert kwam hierdoor helemaal niet meer in hun spel en ondanks dat de zo geroemde as van het elftal werkelijk overliep van kwaliteit was dit nog niet terug te zien. Na een overtreding op een meter of 20 van het doel van Sjoerd floot Frans voor een vrije trap in het voordeel van MBC. De specialist van Maasbracht nam plaats achter de bal en schoot de bal laag en hard in de hoek: 0-1. Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde met de kanttekening dat MBC probeerde om met verbale communicatie Stevensweert nog verder uit de wedstrijd te halen. Dit lukte met periodes aardig want een aantal spelers liet zich meeslepen met deze acties. Niet veel later kreeg MBC een mogelijkheid om te schieten en een van de spelers liet dit niet onverlet en schoot van afstand de 0-2 tegen de touwen. Onhoudbaar voor Sjoerd, zelfs met een geblesseerde schouder.

RUST

Tijdens de rust werden een aantal spelers gewisseld en zowel Jan als Harold sprak de groep toe dat het een moeilijke dag zou zijn en blijven. MBC was goed op elkaar ingespeeld en was meester in het onder druk zetten van spelers van Stevensweert. We moesten proberen rustig te blijven en elkaar te blijven zoeken. ‘Je krijgt altijd een kans’ ‘Wat zei kunnen, kunnen wij ook!’ en ‘Kom op, nu wij!’ waren dan ook veelgehoorde kreten. De tweede helft verliep beduidend beter voor de paars-witte helden, vanaf het begin liep de bal beter en werd er beter rondgespeeld. De focus op balbezit was aanwezig. MBC leek het wel prima te vinden maar had geen rekening gehouden met het doorzettingsvermogen van Stevensweert. De snelheid die op rechts als krachtig wapen gebruikt werd door Bart, Raf en Tim wierp zijn vruchten af toen balvirtuoos Tim dicht bij het doel kwam, met een fraaie curve over de grond werd de keeper gepasseerd en belandde de bal in de linkerbenedenhoek: 1-2! Tim is meteen van de gehate ‘0’ af en zijn ambitie om topscoorder te worden werd kracht bij gezet. Stevensweert werd beter en beter en had in de gaten dat de openingen op de rechterflank voor meer mogelijkheden kon zorgen. Niet veel later stormde ‘Raf Raket’ wederom voorbij de verdediging en schoot hij per ongeluk op doel, de keeper van MBC was niet geheel zeker van dit schot en de bal belandde in het doel: 2-2! De grote supportersschare die zich verzameld had werd uitzinnig en hoopte uiteraard op meer. Het restant van de wedstrijd werd enigszins ontsierd door enkele grove overtredingen waar Frans zijn handen aan vol had. Stevensweert kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van MBC maar het laatste tikje miste telkens. Tot de laatste minuut werd er nog gehoopt op een 3-2 stand maar dit zat er helaas niet in. Einde wedstrijd, 1 punt.

De 2-2 stand gaf op basis van de wedstrijd goed de krachtsverhoudingen weer, MBC was duidelijk de betere in de 1e helft en de 2e helft was voor Stevensweert. Ondanks dat zat er tijdens de laatste kansen wellicht meer in.

“We hebben het goed gedaan met 2-2, maar het geeft toch een bittere nasmaak. “- Tim Cuijpers (20 september 2020)

Man of the match: Harold, die ongeveer 90 minuten lang zijn handen vol heeft gehad aan het wisselbeleid en (bijna) niet aan roken is toegekomen.

Wij zijn verheugd dat we weer mogen spelen en kijken enorm uit naar de rest van het seizoen!