ZEER OVERTUIGENDE 3-PUNTER VOOR DE PAARS-WITTE SNELTREIN

Op deze prachtige zondagmorgen was het voor de tweede maal dit voetbalseizoen raak voor de frisse talenten van Stevensweert. Ditmaal reisde de mannen van Harold af naar het pittoreske Roosteren om het op te nemen tegen de mannen van VV Roosteren 3. Wederom had Harold de beschikking over een zeer complete selectie en het bestuur is dan ook in conclaaf over de aanschaf van een spelersbus. Budgettair zou het haalbaar zijn, een goede chauffeur is echter lastig te vinden.

Aangezien vrijwilligers in het hedendaagse amateurvoetbal lastig te vinden zijn, lukte het Roosteren niet om een scheidsrechter met de juiste diploma’s te vinden. Het is daarom dat wij onze eigen thuisfluiter mee konden nemen om de wedstrijd in het hol van de leeuw te leiden. Daar Ward thuis niks te zeggen heeft, neemt hij de leidersrol op het veld met alle plezier op zich. Bedankt Ward!

Ward floot voor aanvang van de wedstrijd en de energie die meteen vrijkwam bij beide kampen was werkelijk hartverwarmend. Het publiek liet zich in grote getale zien en de souplesse van het veldspel bracht Luc Winteraeken direct aan het twijfelen over het feit of hij liever bij Roosteren 2 speelt, of liever bij zijn kameraden van Stevensweert. De wedstrijd begon verder nerveus van beide kanten en was het beste te vergelijken met een ouderwetse flipperkast. Roosteren kwam meteen een keer gevaarlijk door maar de juiste afronding bleef achterwege. Stevensweert werd meteen op scherp gezet en gewezen op het belang van de concentratie. Stevensweert werd beter en beter en aan de hand van ‘nummer 6’ Jan Klinkers, Tim ‘De Bruyne’ Cuijpers en Superspits Sean kwam Stevensweert gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Door het afleidingswerk van Sean kon Milan moeiteloos over links opstomen en telkens ballen voor geven. Helaas leidde dit niet meteen tot een doelpunt waarna Milan besloot om zelf wat meer naar het midden te lopen. Op Fifa zou Milan ‘positioning’ op 99 hebben want niet veel later schoot hij de bal genadeloos in het doel waarmee de score was geopend. 0-1. Meteen leek de motivatie bij Roosteren in de schoenen te zakken en het veldspel liet vervolgens te wensen over. Niet veel later stoomde Jan vanuit zijn verdedigende rol op en nam het doel andermaal onder vuur, 0-2. Na een korte onderbreking kreeg de paars-witte stoomtrein een vrije trap op een gunstige plek, de bal werd voorgegeven en Jan miste op een haar na het doel. Daan had dit echter allang zien aankomen en tikte de bal perfect binnen voor het oog van zijn applaudisserende moeder, Daan was niet de enige die hierdoor nét dat beetje extra inzet toonde. Even later stoomde Jan andermaal op en kwam na een lange dribbel uit voor het doel, Jan liet een staaf dynamiet exploderen in zijn linkerbeen en knalde de bal hoog in het doel. 0-4. Het mag duidelijk zijn dat de ban inmiddels definitief gebroken was voor het arme Roosteren maar de paars-witte trein denderde zonder haltes door. De 0-5 kwam wederom voor rekening van Jan waarmee zijn eerste hattrick van het seizoen een feit was, de wedstrijdbal mag mee naar huis Jan! Vlak voor rust dook Nand (Nand je bent laatste man?) op voor het doel van Roosteren en schoot de ruststand van 0-6 binnen. Zoals u kunt lezen had de verdediging een relatief rustige dag maar dat maakte Remco ‘de longen van het zuiden’ Hannen niet uit. Gemotiveerd om zich bij Ajax in de kijker te spelen voor de bijna vertrokken Sergino Dest bleef Remco maar langs de lijn draven zonder buiten adem te raken, de legende zegt dat Remco ook tijdens de rust gewoon door bleef rennen.

Rust

Tijdens de rust werden meerdere spelers ingebracht om de score nog verder te kunnen opschroeven. Joris, Joep, Joep, Bart en Geert kwamen in de ploeg. Joep & Bart zijn bij deze score een veilige keuze, zó waardeloos zullen ze toch niet zijn?

Tijdens de tweede helft meer van hetzelfde, al deed Stevensweert het iets rustiger aan met respect voor Roosteren. De bal werd met name rondgespeeld op de helft van Roosteren en Milan zorgde voor een ononderbroken stroom voorzetten richting het midden. Helaas was de positionering minder en trof geen enkele van deze afgemeten voorzetten het doel. Na al een aantal keren doorgebroken te zijn was het Geert die andermaal opdook achter de verdediging. Het was verdediger Berry die Geert ongenadig tegen de grond werkte en Ward was in zijn oordeel onverbiddelijk, Penalty!. Geert nam zelf plaats achter de bal, ging net als zijn idool Cristiano Ronaldo achter de bal staan en schoot hem minstens net zo hard in het doel. 0-7. Roosteren probeerde de eer nog te redden maar dit was helaas tevergeefs, Dion ‘de Jong (van Nigel)’ de Jong had hier geen boodschap aan en maaide de captain van Roosteren tegen de grond. Deze was er klaar mee en liep netjes zonder morren van het veld, gefeliciteerd jongens! Riep hij nog. Het laatste aanvalswapen kwam wederom van laatste man Nand, hij zorgde tevens voor de eindstand van 0-8. Ward floot de wedstrijd af en het zat er weer op voor deze zondagmorgen. 3 punten dik verdiend in de tas!

Man of the Match: Geert, die onverbiddelijk is met het versieren én binnenschieten van penalty’s, de redactie hoorde na de wedstrijd geluiden dat Geert MotM zou moeten worden en kan deze geluiden niet negeren. Gefeliciteerd!

Volgende week wacht ons de wedstrijd thuis tegen VV Born 4.