Effectief Walburgia te sterk voor Stevensweert

Stevensweert 1 – Walburgia 1 | Sportpark ‘de Werken’ | Uitslag: 0-3
Doelpuntenmakers: –

Op een druiperige zondagmorgen verzamelen de spelers van Harold zicht in de kantine onder het genot van een kopje koffie voor diegene die daar interesse in hebben. In de kleedkamer is het vervolgens rustig. In ieder geval rustiger dan normaal. Komt het door de late zaterdagnacht of komt het toch door de spanning van deze derbywedstrijd? De warming-up begint maar bij het positiespel merk je dat niet iedereen bij de les is. Ballen vliegen je om de oren en komen niet bij de persoon van eigen kleur.

Harold geeft de basis elf de kans om zich in de eerste helft te bewijzen en waarschuwt ons voor een tot op het bot getergd en gemotiveerd Walburgia. Nadat scheidsrechter W. Halderit om 10:30u fluit voor de aftrap was het een vrij op en neer gaande wedstrijd. Walburgia is meer aan de bal en Stevensweert wordt teruggedrongen tot de eigen helft. Het kon dan ook niet uitblijven dat door goed druk zetten van Walburgia de 0-1 werd gemaakt. Niet veel later viel ook de 0-2 en de ergernis (omdat het niet wilde lukken) was bij enkele spelers goed zichtbaar. De ruimtes werden groter omdat het geloof in een goede afloop er niet meer was. Op slag van rust viel dan ook nog de 0-3 en teleurgesteld dropen de spelers af richting kleedkamer.

Een donderspeech bleef ons gespaard maar het was duidelijk dat het anders moest. Stevensweert kwam in de 2de helft goed uit de startblokken en de eerste kans was ook voor Raf. Helaas redde het staal de 1-3. Stevensweert bleef het proberen maar slaagde er niet in om de bal tegen het net aan te krijgen. Slechts enkele keren kwam Walburgia nog in de buurt van het doel van Sjoerd maar deze werden vakkundig de das om gedraaid. De tweede helft speelde zich dan ook veelal af rondom de middenlijn.
Na het laatste fluitsignaal liepen de spelers van Stevensweert teleurgesteld richting kleedlokaal. Op basis van de eerste helft verdiend verloren. Op basis van de 2de helft had er meer in kunnen, nee moeten zitten.
Helaas mannen, 0-3 van je buren verliezen is geen pretje. We moeten echter ook vooruit blijven kijken en lering trekken uit deze wedstrijd.

De reden tot dit verlies is lastig te bepalen. Complete offday, wedstrijdspanning of is het toch het ontbreken van wedstrijdritme? Volgende week is dat laatste in ieder geval geen excuus meer. Dan nemen wij het in een uitwedstrijd op tegen Susterse Boys 4. Aftrap: 11:30u te Sportpark IJzerenbosch in Susteren.