BRILSTAND LUIDT START TWEEDE SEIZOENSHELFT IN

Welkom terug beste lezers bij de hervatting van de competitie!
Gisteren stond de wedstrijd tegen de jongens van SVH’39 op het programma, een goed voetballende ploeg die 2e staat. De heenwedstrijd werd met 0-4 beslecht in het voordeel van onze jongens maar volgens ingewijden was dit destijds een van onze beste wedstrijden.

Alle selectiespelers van deze week keken reikhalzend uit om de competitie weer te mogen hervatten. Alle witten sokken waren weer wit, de scheenbeschermers zijn weer uitgedeukt, de broekjes gestreken, en de motivatie is weer van ongekende hoogten. Nadat Jan ‘het mueterke’ Mueters vrijdag nog verfijningen in het team heeft weten te slepen, kan de competitie weer beginnen.

Allereerst een mededeling van huishoudelijke aard voor alle ouders: Houdt uw dochters binnen want de jongens van ’t vlaggenschip trekken weer ten strijde. Ze zijn wereldberoemd in Stevensweert en worden geadoreerd door dames (en heren) uit alle windrichtingen.

Het eerste fluitsignaal van Frans galmt over sportpark de werken. Het veld heeft deze zondag nog het meeste weg van het ongelukkige hoofd van Jan Klinkers: vol met bulten. Jan doet door ziekte niet mee aan de wedstrijd maar staat wel als een ware kapitein zijn team te coachen aangezien Harold (alweer) op vakantie is. Het begin van de wedstrijd verloopt moeizaam, de bal gaat op en neer zonder dat er echt grote kansen komen voor beide kanten. Bij Stevensweert staat voor de gelegenheid achterin 300 kilo + Remco opgesteld om het potdicht te houden. De snelle jongens van SVH’39 komen zo nu en dan toch door maar echt gevaarlijk worden ze niet, dat geldt helaas ook voor de paarse gladiatoren, verder dan het middenveld of het doelgebied komt de aanval zelden. Uit het niets leidt een rush van Raf tot een kans wanneer hij door een paar handen van de verdediger van SVH’39 wordt belaagd en naar de grond gaat. Frans gebruikt zijn bekende adelaarsogen om vanuit de middellijn te bepalen wat het lot is van deze overtreding: Penalty!
Arjan blaakt van het zelfvertrouwen en is in deze ook de enige, hij gaat achter de bal staan en het mentaal spelletje met de keeper is begonnen. Arjan neemt een flinke teug verse lucht, sprint richting de bal en raakt de bal met souplesse. De bal rolt naar de uiterste hoek van de goal maar de 2 meter 50 lange keeper van SVH’39 strekt zich helemaal uit en redt knap.
De wind speelt mee in het spelbeeld wanneer SVH’39 een hoekschop toegekend krijgt. De bal lijkt zo het doel in te waaien maar Robin E. gooit zich met alles wat hij heeft in tegenovergestelde richting, net geen doelpunt. Verder gebeuren er weinig spannende dingen tijdens het eerste bedrijf.

RUST
De bank zit vandaag goed vol. Echter, zijn dit voornamelijk spelers die niet helemaal fit zijn en slechts in noodgevallen op willen draven. Het blijkt op de bank ook uiterst gezellig trouwens.

In de 2e helft beleeft onze club een uniek moment. Nieuwe aanwinst Kyle from the U.S.A. makes his debut for ‘Roman Catholic Football Club Stevensweert’ (Sociability and sportiness since 1940). Welcome Kyle!

Voor het verloop van de wedstrijd is het ook belangrijk dat Robin L. binnen de lijnen komt.

De 2e helft begint met meer van hetzelfde en tot nu toe is er geen duidelijke bovenliggende partij aan te wijzen. De bal wordt uitverdedigt door SVH’39 en Robin L. wil de aanval graag onderbreken. Door het missen van enig ritme bij Robin L. komt hij met de sliding een fractie te laat en raakt de tegenstander enigszins ongelukkig. Frans kent geen genade en weet niet hoe snel hij de gele kaart moet trekken om Robin L. 10 minuten rust te geven.

Stevensweert even verder met 10 man.
Tijdens de afwezigheid van Robin L. creëren onze jongens helaas niet veel en SVH’39 weet een paar mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten. De scherpte mist helaas voor hun vandaag. Het spelbeeld is verder niet echt iets om inspiratie uit op te doen maar op de bank was het zeker gezellig. Het kapitaal op de bank zit zich reeds te verkneukelen bij de gedachte de frituur al tot 180 graden opwarmt en kan niet wachten tot Frans het laatste fluitsignaal laat horen.

Het blijft zoals gezegd 0-0, de stand geeft een juist beeld weer van de wedstrijd maar het had ook zomaar 1-1 kunnen zijn! Of 1-2 of 2-1 of 3-3 of 3-2 of 2-3 of 27-25.